Hem

Din guide till shopping på nätet
Avancerad sökning
Betalsätt

Hitta butiker som använder det betalsystem du vill använda


Information om betalningssystem

American Express
När du använder kort för att betala över Internet bör du se till att en betryggande tre-parts-lösning används. Uppgifterna ska skickas krypterat och sedan lagras på ett betryggande sätt.

Faktura
Fakturan brukar medfölja försändelsen och betalas som regel inom 10 - 30 dagar.

Förskott
Köparen betalar i förskott till säljarens konto och leverans sker efter att betalninen har registrerats.

Handelsbanken
Handelsbankens Internetbank. Betalning direkt från köparens vanliga bankkonto i Handelsbanken.
Läs mer

Kontant
Köparen betalar kontant när varorna levereras.

Konto/Avbetalning
Kunden ansöker om ett konto hos säljaren och betalar vanligen en fast summa varje månad.

Mobiltelefonräkning
Betalningsbeloppet kommer på räkningen från teleoperatören.

Nordea
Nordbankens Internetbank. Betalning direkt från köparens vanliga bankkonto i Nordbanken.
Läs mer

OneCredit
OneCredit är ett betalkonto för e-handel. Det fungerar som ett virtuellt kreditkort. Första gången du väljer OneCredit som betalsätt kreditprövas din kontoansökan online. Vid godkänd ansökan medges en startkredit på 2000 kronor. Alla köp under månaden samlas på ditt konto. Levererade varor redovisas på en webbfaktura. Den 20:e varje månad meddelas du via e-post om du har en ny faktura på kontot.
Läs mer

Paybox
Betalningssystem som kopplas till ditt befintliga bankkonto. Med hjälp av din mobiltelefon, oavsett abonnemang och modell, kan du enkelt och säkert betala företag och butiker både i den fysiska världen och på nätet.
Läs mer

Paynova
Med Paynovaplånboken så behöver du inte längre bli fakturakund, teckna ett abonnemang på en månad eller ett år bara för att ladda ner en bild från en bildbyrå, se en film, ett sportevenemang eller spela ett spel. Du kan köpa det du vill ha just för stunden. Paynovas lösning stödjer mikrobetalningar vilket gör att du kan betala belopp från en krona och uppåt. Paynovaplånboken bygger på att användaren förinbetalar ett visst belopp till sin plånbok, som användaren senare använder för att handla digitala varor och tjänster. Paynovaplånboken är utvecklad för att handla digitala varor och tjänster över hela världen. Som användare kan du fylla på din plånbok på olika sätt. Paynovaplånboken hanterar kontant insättning via post- och bankgiro, SET samt betalning med bank- och kreditkort. Du kan även göra direkt överföring via din Internetbank. I din Paynovaplånbok finns alla dina transaktioner redovisade med belopp, valuta och vad du har köpt.
Läs mer

Paypal
Ett kontobaserat system för internationella betalningar över Internet. Möjliggör säkra, bekväma och kostnadseffektiva betalningar över Internet.

Systemet bygger på existerande infrastruktur av bankkonton och kreditkort. Idealiskt för mindre företag som vill ta betalt via sin websida.


Pay me securely with your Visa, MasterCard, Discover, or American Express card through PayPal!
VisaMasterCardDiscoverAmerican Express


Läs mer

Payson
Betalaren och mottagaren måste ha ett konto hos Payson. Konsumenter som vill använda Payson för att betala sätter först in pengar på Payson-konto och överför sedan till mottagarens Payson-konto.
Läs mer

Postförskott
Betalningen sker vid utlämnandet av försändelsen på närmaste postkontor. Kostnad 28kr (juli 2001).

SEB
SEB's Internetbank. Betalning direkt från köparens vanliga bankkonto i Skandinaviska Enskilda Banken.
Läs mer

SMS
Du skickar ett SMS till särskilt angivet nummer med en kod som till exempel visar i ett webläsarfönster. Kostnaden kommer sedan på räkningen från teleoperatören.

Swedbank
Swedbanks Internetbank. Betalning direkt från köparens vanliga bankkonto i Swedbank
Läs mer

Telia Säker handel
För att kunna betala med VISA Telia Säker handel krävs att du ansöker om en personlig signaturkod till ditt kort. Signaturkoden identifierar dig som innehavare till kortet och är unik för kortet. Du ansöker om signaturkod genom att välja detta betalningssätt, VISA Telia Säker handel, på beställningssidan du kom ifrån. När du sedan vill betala med ditt VISA-kort så anger du endast signaturkoden. Kortbetalning med signaturkod har extremt hög säkerhetsnivå eftersom ditt kortnummer överhuvudtaget inte förekommer i transaktionen vare sig på Internet eller i butikens datasystem.

Läs mer

Visa/Mastercard
När du använder kort för att betala över Internet bör du se till att en betryggande tre-parts-lösning används. Uppgifterna ska skickas krypterat och sedan lagras på ett betryggande sätt.
Läs mer