shoppa på nätet köpguide handla på Internet shoppa på internet konsumentguide shoppingguide betalsätt betalsystem

Din guide till shopping på nätet

5:2-dieten har snabbt blivit populär. Här kan du hitta förslag på några populära kokböcker med recept enligt 5:2. Det finns möjligher att kommentera längre ned på sidan och i Forum.

Kokböcker med 5:2-dieten

Publicerad

5:2-dieten

5:2-dieten fick sitt genombrott i Sverige efter att SVTs Vetenskapens Värld sände det uppmärksammade BBCreportaget av Michael Mosley i slutet av mars 2013 som handlade om att man uppnår positiva hälsoeffekter med ett lågt kaloriintag.

Det är mycket fokus på livslängden. Man har bl a upptäckt att fattiga som drabbades av deppressionen i USA på 30-talet fick längre livslängd, tvärtemot vad man hade förväntat. Det har också gjorts djurförsök där man upptäckt att minskat kaloriintag leder till längre livslängd.

5:2-dieten går ut på att man minskar kaloriintaget, fastar, två dar i veckan och äter vad man vill resten av tiden. Den är en av flera metoder som går ut på att man utnyttjar fördelarna med det låga kaloriintaget men ånda kan fortsätta med sin vanliga livsstil.

De finns många rapporter om att dieten leder till viktminskning men enligt Wikipedia inga vetenkapliga belägg för ökad livslängd eller bättre hälsa i övrigt. Forkning i ämnet pågår både i Sverige och övriga världen så får återkomma med mer information hur bra 5:2-dieten är ur allmän hälsosynpunkt.

Kokböcker

5:2-dieten : friskare, smalare, längre liv med halvfasta

5:2-dieten : friskare, smalare, längre liv med halvfasta av Michael Mosley

Uppmärksammad ny dietbok av läkaren Michael Mosley som gjorde den omtalade BBC-dokumentären Eat, Fast, and Live Longer som visades i SVT:s Vetenskapens värld.

Michael Mosley lever som han lär och halvfastar måndag och torsdag varje vecka, dvs lever på 600 kalorier två dagar i veckan och äter precis som vanligt de övriga fem dagarna.

Författare:

Svenska recept från Dietlandslaget

Svenska recept från Dietlandslaget

Dietlandslagets mål har därför varit att skapa goda och enkla recept som är både kalorisnåla (de allra flesta recept har under 300 kalorier) och mättande ("hemligheterna" bakom hur man hittar mättande mat delar vi med läsarna genom "Mättnadsskolan" som finns med i boken).

Dietlandslagets 5:2 bok innehåller således över 100 goda recept med vanliga svenska livsmedel du ofta har hemma, allt från blixtsnabbt lagat i veckan till långkok i helgen