Hem » Känd advokat skjuten Flashback

Känd advokat skjuten Flashback

by Samuel Klingberg

Det fanns många olika nyhetsmedier som rapporterade om en känd advokat skjuten Flashback trådarna var i full gång och det hela blev en riksnyhet. Förutom att advokaten var känd skedde det hela under dramatiska former med skottlossning i en trappuppgång. Advokaten blev skjuten i huvudet, buken och andra delar av kroppen men överlevde mirakulöst nog.

Flera mordförsök på advokaten

I ett första skede kunde inte media rapportera om vem den kända advokaten var och därför fanns många olika trådar på Flashback som du än idag kan läsa. Den kända advokaten Henrik Olsson Lilja var måltavla för mord eftersom han vunnit en tvist mot sin fru. Paret skilde sig efter ett turbulent äktenskap och tvisten handlade om barnen. Advokatens ex-fru anlitade därför vid två tillfällen människor för att mörda hennes man.

Känd advokat skjuten Flashback

Ex-frun anlitade vid första tillfället en man i 50 års åldern som misslyckades med att mörda advokaten. Därefter blev två unga pojkar anlitade och de hade inte heller någon framgång. Slutligen efter en gedigen utredning av de båda fallen mynnade domarna ut i 14 års fängelse för den första gärningsmannen och 15 år för ex-frun för förberedelse till mord. Pojkarna som blev anlitade var endast 17 år och blev dömda till skyddstillsyn.

Se mer