Hem » Så gick det i Melodifestivalen 2022 deltävling 2

Så gick det i Melodifestivalen 2022 deltävling 2

by Samuel Klingberg

Innan vi vänder blickarna mot Melodifestivalen 2023 kan det vara roligt att minnas tillbaka på tävlingen 2022. Hur såg det egentligen ut i den andra deltävlingen? När alla rösterna hade räknats för Melodifestivalen 2022 deltävling 2 stod det klart att det var John Lundvik och Liamoo som gick direkt till final. Det var kanske än mer speciellt för John Lundvik då han hade ett bidrag på svenska. Liamoo var favorit hos spelbolagen och höll alltså för trycket.

De här två bidragen gick till andra chansen

Allt fokus hamnade förstås inte bara på de två bidragen som gick till final. Det var även två bidrag som gick vidare till andra chansen. I deltävling två var det Alvaro Estrella och Tone Sekelius som tog dessa platser. Tävlingens största skräll var förmodligen att Niello & Lisa Ajax hamnade på sista plats med sin duett.

Så gick det i finalen

Den som placerade sig bäst i finalen av dessa bidrag var Liamoo som hamnade på en hedrande 4:e plats. För John Lundvik gick det inte alls lika bra i finalen då han slutade allra sist. Vinnare av hela tävlingen blev som bekant Cornelia Jacobs med låten Hold Me Closer.

Se mer