Hem » De bästa fotbollsspelarna genom tiderna

De bästa fotbollsspelarna genom tiderna

by Samuel Klingberg

Fotbollen har under de senaste 100 åren blivit världens mest populära sport, och har idag flera miljarder fans runt om i världen. Därmed är det inte särskilt konstigt att vi har sett många fantastiska spelare under årens gång, och fortsätter att tillkomma för varje ny generation som kommer.

Det finns dock några spelare som är och har varit aningen bättre än de andra, och det är just dessa vi ska titta lite närmare på idag!

De fem bästa fotbollsspelarna genom tiderna

Nedan är våra bästa exempel:

Lionel Messi

Lionel Messi är vår bästa spelare i fotboll idag, och är förmodligen den bästa genom tiderna. Under årens gång har han fått tuff konkurrens från Cristiano Ronaldo, och tidigare spelare som den ursprungliga Ronaldo, Pele och Diego Maradona hade mycket väl kunnat konkurrera rejält med honom om hade spelat samtidigt.

Även om han har tappat en aning sedan han slutade i Barcelona, har vi förmodligen flera år kvar att njuta av denna fantastiska fotbollsspelare.

Ronaldo Luís Nazário de Lima

Alla som var intresserade av fotboll under slutet av 90-talet och början av 2000-talet känner till hur dominant Ronaldo Nazario var under sin storhetstid. Han var omöjlig att stoppa, och kastade in mål efter mål i nästan varje match han spelade.

Han drabbades tyvärr av ett flertal skador under karriären, därmed fick han inte riktigt lika lång karriär som Zlatan, med flera.

Hur som helst tycker vi Nazario bör ha en plats på listan över de fem bästa fotbollsspelarna genom tiderna.

Pele

Få av dagens generationer fick möjligheten och äran att se Pele spela, men de som väl fick det fick se magi. Pele var otroligt dominant under sin storhetstid, och det går att argumentera för att han var ännu bättre än Messi under sin storhetstid. I Santos gjorde han 618 mål på 636 matcher, vilket är ett fantastiskt målsnitt som få andra spelare kan mäta sig med.

Det hade varit oerhört spännande att se Pele i någon av de europeiska ligorna, men en sak är säker: Pele var grym!

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo har oturen att spela samtidigt som Lionel Messi, annars hade han utan tvekan varit den bästa fotbollsspelaren i sin generation. Under de senaste 15 åren har han och Messi tävlat mot varandra, och i de flesta fall är det Messi som har varit den bättre spelaren.

Men trots detta tycker vi att Ronaldo förtjänar sin plats på vår lista över de fem bästa fotbollsspelarna genom tiderna.

Diego Maradona

Likt Lionel Messi var Maradona en argentinsk målspruta av rang, och var helt dominant under sin storhetstid på 70- och 80-talet. Han lyckades inte riktigt producera samma målsnitt som Messi eller Pele, men bidrog med så mycket mer på planen att det inte riktigt gjorde något.

Många anser att Maradona är den bästa spelaren genom tiderna, vilket gör att han utan tvekan får plats på vår lista över de fem bästa spelarna genom tiderna.

Se mer