shoppa på nätet köpguide handla på Internet shoppa på internet konsumentguide shoppingguide betalsätt betalsystem

Din guide till shopping på nätet

Laga den hälsosamma medelhavsmaten med recept från någon av dessa kokböcker för en mer hälsosam livsstil. Klicka på respektive bok för att läsa mer eller köpa den.

Kokböcker med medelhavsmat

Medelhavsmat anses vara nyttig

Medelhavsmat är nyttigt! De flesta av oss har väl hört det påståendet någon gång men vad är det egentligen som är så nyttigt med medelhavsmat och vad är egentligen medelhavsmat. Det finns ju 20 länder runt medelhavet med varierande matkultur.

För 40 år sedan gjordes en studie där man jämförde förekomsten av hjärt-kärlsjukdomar i ett antal olika länder. Det visade sig att folket på Kreta var friskast och man kopplade det till deras mat.

På Kreta ätar man mycket surdegsbakat bröd, grönsaker, frukt, olivolja, oliver och ganska mycket baljväxter, nötter och potatis.

Det som anses göra att den dieten är hälsosam är fettets sammansättning och att den innehåller rikligt med antioxidanter. Maten är inte fettsnål men den innehåller nyttiga fetter.

Olivolja innehåller enkelomättat fett som anses nyttigt. Antioxidanter finns i frukt, grönsaker, olivolja och vin. Omega-3 fett som också anses nyttigt får man i sig genom att äta fisk eller rapsolja.

Här nedan och till höger får du tips på ett antal kokböcker som har recept på medelhavskost.

Viva Italia : stora italienska kokboken

Viva Italia : stora italienska kokboken

Under tjugo års resor till Italien har och ätit, njutit och antecknat sig igenom Italien, från de italienska alperna till Sicilien, hela tiden med tanke på att en gång skriva den stora italienska kokboken.

Älskade medelhavsmat

Älskade medelhavsmat

Här återvänder vi till resorna kring Medelhavet i s tidigare böcker. Fokus blir på Italien, landet där maten smakar så mycket bättre, där solen värmer tomaterna, där citronerna är gyllengula och himmelns färg är blåare än havets blåa.

Grilla medelhavsmat

Grilla medelhavsmat

Grilla medelhavsmat innehåller ett hundratal recept som kombinerar det bästa hos de franska, italienska, spanska, grekiska och marockanska köken. Här presenteras läckra rätter av kött, fisk, fågel och grönsaker.

Monika Ahlbergs bästa från medelhavsmat till tårtkalas

Monika Ahlbergs bästa
från medelhavsmat till tårtkalas

Det ska vara lätt att laga god mat både till vardag och fest, tycker . Följ med henne på lekfullt äventyr när hon med alla sinnen lagar mat och bakar.

comments powered by Disqus